استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع -  karanesh.com جامع ترین سایت کسب و کار ایران - بلامانع است.

  • ساخت چراغ‌های LED پرقدرت اما کم‌مصرف

ساخت چراغ‌های LED پرقدرت اما کم‌مصرف 

 

امروزه میزان مصرف انرژی محصولات تولیدی کارخانجات مختلف از اهمیت خاصی برخودار شده است به طوری که یکی از اصلی‌ترین مزایای رقابتی محصولات تولیدی مشابه، میزان مصرف انرژی آنها می‌باشد. با گسترش روزافزون استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف ساخت این نوع محصولات مورد توجه زیادی واقع شده است. لامپ‌های LED دارای انواع مختلفی می‌باشند و با توجه به نوع کاربرد آنها در در طرح‌ها و مدل‌های مختلفی ساخته می‌شوند. در این مبحث روش ساخت یک چراغ LED با مصرف 12 ولت اما بسیار پرنور و با بازدهی بالا آموزش داده می‌شود.

مرحله 1: لوازم و ابزارهای مورد نیاز

برای شروع کار به موارد زیر نیازمند هستید:

1- یک لامپ هالوژن (بدلیل اینکه آنها واقعا ارزان هستند) سوخته یا سالم و بدون پوشش شیشه‌ای در جلو، تهیه کنید.

2- چسب سریع یا چسب دوقلو که دارای قدرت چسبندگی خوبی باشد.

3- سیم لحیم و ابزارآلات مربوط به لحیم‌کاری

4- یک قطعه کوچک از ورق آلومینیومی با ضخامت 0.2 میلیمتر

5- کاغذ سوراخ‌‍‌کن یا پانچ

6- مقاومت الکتریکی با توجه به مدار طراحی شده

7- با توجه به ولتاژ منبع تغذیه و تعداد لامپ‌های LED که در نظر دارید تا روی چراغ مورد نظر خود قرار دهید باید مقاومت الکتریکی مورد نیاز مدار را محاسبه نمایید. جهت سهولت انجام این کار می‌توانید به شکل آنلاین از وب‌سایت http://led.linear1.org/led.wiz استفاده نمایید. با وارد کردن مشخصات مدار خود در این وب‌سایت می‌توانید میزان مقاومت مورد نیاز و نحوه ارتباط آنها را در قالب یک مدار طراحی شده، دریافت نمایید.

مرحله 2: خالی کردن قاب لامپ هالوژن

با گرفتن یک پیچ گوشتی کوچک و با استفاده از نوک آن، موادی که در اطراف پایه‌های لامپ دیده می‌شود را پاکسازی کنید.

مرحله 3: جدا کردن لامپ هالوژن از قاب بازتابنده

پس از خالی کردن مواد اطراف پایه‌های لامپ هالوژن با استفاده از دسته چکش به آرامی و با حوصله لامپ هالوژن را از قاب بازتابنده جدا کنید بطوری که هیچ‌گونه آسیبی به قاب نرسد. قاب خالی شده، در مراحل بعدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مرحله 4: ساخت قاب آلومینیومی نگهدارنده لامپ‌های LED

یک ورق آلومینیومی به ضخامت 0.2 میلیمتر تهیه کنید و آن را به اندازه دهانه قاب لامپ هالوژن برش بزنید. سپس با توجه به تعداد لامپ هالوژن مورد استفاده، با استفاده از دستگاه پانچ به شکل متقارن سوراخ‌هایی به قطر 5 میلیمتر روی ورق ایجاد نمایید. برای این کار می‌توانید یک کاغذ را به عنوان الگو برداشته و دایره قاب هالوژن را روی آن بکشید. سپس  محل دایره‌های لامپ‌های LED را روی کاغذ مشخص کنید. در مرحله بعد کاغذ را برش کرده و روی ورق آلومینیومی قرار دهید و محل سوراخ‌ها را پانچ کنید. دقت کنید این ورق سوراخ‌دار تنها به عنوان نگهدارنده لامپ‌های  LEDمورد استفاده قرار می‌گیرد و یک eatsinkH محسوب نمی‌گردد. بنابراین مراقب باشید ورق خم نگردد و آسیبی به آن نرسد. در تصاویر زیر ورق آلومینیومی جهت نگهداری 22 لامپ‌ LED نشان داده شده است.

مرحله 5: طراحی مدار

جهت طراحی مدار لامپ‌های LED، می‌توانید از وب سایت http://led.linear1.org/led.wiz به شکل آنلاین استفاده نمایید. در شکل زیر مدار پیشنهادی این وب‌سایت جهت ساخت چراغ ‌روشنایی LED با منبع تغذیه 12 ولت و تعداد 22 لامپ‌ LED  و نحوه اتصال آنها نشان داده شده است.

مرحله 6: نصب لامپ‌های LED

پایه‌ای مطابق تصویر زیر تهیه کنید و صفحه آلومینیومی را روی آن قرار دهیدو لامپ‌های LED را با استفاده از مقدار جزئی چسب در جای خود ثابت نمایید. بهتر است در هنگام چینش لامپ‌ها یک کاتد در کنار یک آند دیگر قرار گیرد. این موضوع باعث می‌شود که لحیم‌کاری آسانتر باشد. دقت نمایید از چسب به مقدار بسیار کمی استفاده نمایید. چون در هنگام لحیم کاری چسب‌ها سوخته و دود سفید رنگ زیادی ایجاد می‌نمایند که مساله باعث آسیب‌دیدگی چشم‌ها می‌شود.

مرحله 7: ایجاد اتصالات و لحیم‌کاری

بعد از قرار گرفتن لامپ‌ها در جاهای تعیین شده و سفت شدن چسب‌ها مرحله اتصال پایه‌های لامپ‌ها آغاز می‌شود. پایه‌های کاتد باید در کنار پایه‌های آند قرار گیرد. دقت کنید پایه‌ها را به اشتباه به یکدیگر لحیم نکنید. پایه‌های هر 4 لامپ LED  را به شکل مثبت به منفی متصل کنید و با ناخن‌گیر مقادیر اضافی پایه‌ها را برش کنید. پس از مشخص کردن  رشته‌های ورودی و خروجی این 4 لامپ LED، لحیم‌کاری پایه‌های 4 لامپ LED بعدی را شروع کنید.

مرحله 8: نصب مقاومت‌های الکتریکی

هنگامی که تمام رشته‌ها طبق مدار طراحی شده به هم وصل شدند باید شش عدد پایه مثبت که بلندتر از شش عدد پایه منفی هستند، مطابق تصویر وجود داشته باشند. مقاومت‌ها را بر اساس میزان اهمی که در مدار تعیین شده بصورت عمودی به پایه‌ها وصل کنید. در هنگام لحیم‌کاری مراقب باشید رشته‌ها اشتباها به سیم غیر مرتبط لحیم نشوند تا از ایجاد اتصال کوتاه جلوگیری شود. در گام بعدی رشته‌های با مقاومت الکتریکی را خم کرده و به یکدیگر متصل ‌کنید و با استفاده ازیک رشته سیم مسی ضخیم‌تر و لحیم‌کاری، پایه مثبت اصلی را تشکیل ‌دهید. به همین ترتیب پایه منفی را با سیم مسی اما با طول کمتر لحیم‌کاری ‌کنید تا پایه اصلی منفی نیز تشکیل گردد. برای اطمینان بیشتر و جلوگیری از برخورد رشته‌ها به یکدیگر، فاصله بین شکافها را با چسب پر کنید.

مرحله 9: قرار دادن لامپ‌های LED داخل قاب بازتابنده

در این مرحله پایه‌های اصلی مسی را در داخل محل‌های خود داخل قاب بازتابنده قرار دهید سپس لبه‌های صفحه آلومینیومی را با استفاده از چسب دوقلو به بدنه قاب بچسبانید. دقت کنید از مقدار چسب کافی استفاده کنید زیرا تنها نقاط اتصال صفحه آلومینیومی به بدنه قاب همین لبه‌ها هستند. صبر کنید چسب کاملا در محل خود خشک شود. پس از سفت شدن چسب، پایه‌های مثبت و منفی را روی بدنه قاب علامت‌گذاری کنید.

مرحله 10: آزمایش مدار

پس از آماده شدن لامپ‌ها، پایه‌های مسی را برش داده و هم اندازه کنید. حالا چراغ آماده است. آن را به منبع تغذیه وصل کنید و آن را تست نمایید. میزان نوردهی فوق‌العاده چراغ، موجب رضایتمندی شما خواهد شد. این نوع چراغ‌ها عملا گرمای بسیار کمی تولید می‌کنند و بازدهی بسیار بالایی دارند.

با طراحی مدارهای مختلف و استفاده از لامپ‌های LED با توان بالاتر، می‌توان چراغ‌های پرنورتر و حتی  پروژکتورهای قویLED ساخت. بنابراین با کمی مطالعه، تلاش و هوشمندی می‌توانید کسب و کار پرسودی را برای خود راه‌اندازی نمایید و با تولید خلاقانه چراغ‌های در طرح‌ها و مدل‌های مختلف و ایجاد مزایای رقابتی نسبت به مدل‌های موجود در بازار، می‌توانید کسب وکار خود را توسعه دهید و درنتیجه رضایت مشریان خود را جلب نمایید.

ساخت چراغ‌های LED پرقدرت اما کم‌مصرف

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

مطالب مرتبط

برچسب ها: ساخت چراغ‌های LED پرقدرت اما کم‌مصرف, چراغ‌های LED, چراغ‌های کم‌مصرف, لامپ LED, لامپ‌های LED, پروژکتور پرقدرت, پروژکتورکم‌مصرف, لامپ کم مصرف